2018. november 12., hétfő - 14:25

Tájékoztató - Gallyazás

Tisztelt lakosság!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az ingatlanjukon található villamos hálózat folyamatos és biztonságos működéséhez a villamos energiáról szóló 2007. évi LXXXVI. törvény (VET) és a 2/2013 (I.22.) NGM rendelet a villamos vezetékek biztonsági övezetére vonatkozóan speciális tiltó és korlátozó rendelkezéseket tartalmaz. Ilyen korlátozás, hogy a villamos vezetékek biztonsági övezetét sértő növényeket gallyazni kell, vagy szükség esetén ki kell vágni. Ez elsősorban azon ingatlan tulajdonosának a kötelezettsége, amelyen a biztonsági övezetet sértő növények találhatók.
Ezen munkák elvégzésére vegyék figyelembe a Nemzeti Közművek Áramhálózati Kft. gallyazásról kiadott és felhívásunkkal együtt megjelenített tájékoztatóit is.
Amennyiben a tulajdonos ezen a kötelezettségének nem tesz eleget, az életveszély mielőbbi megszüntetése, valamint a hálózat üzembiztonsága érdekében azt az NKM Áramhálózati Kft. - a jogszabályok rendelkezéseinek eleget téve és törvényi felhatalmazás alapján - az általa megbízott szakemberekkel 2018. november 12-től elvégezteti! Kérjük, fentiek miatt a munkavégzés során szíves együttműködésüket!

A tájékoztató szórólapot ide kattintva tekinthetik meg.

Teljes szöveg »

2018. november 7., szerda - 14:50

Meghívó - Előadás

Tisztelt lakosság!

Tisztelettel meghívjuk Önt a Vécsey Károly Könyvtárba (Solt, Posta u. 20.) 2018. november 22-én (csütörtök) 1800-kor „Soltiakról Soltiaknak” című programsorozatunkra.

Vendégünk: ifj. Hoffmann Ferenc a Magyar Cserkészszövetség ügyvezető igazgatója, házigazda: Tóth Szilvia. A belépés díjtalan, minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

A plakátot ide kattintva tekinthetik meg.

Teljes szöveg »

2018. november 7., szerda - 12:50

Tájékoztató - Oktatás

Tisztelt lakosság!

A digitális jólét program hálózat tablet, laptop és okostelefon oktatást indít az idősebb korosztály számára, melyre előzetes jelentkezését örömmel fogadjuk a könyvtár elérhetőségein.

A részleteket ide kattintva találják.

Teljes szöveg »

2018. november 7., szerda - 12:40

Tájékoztató - Bursa Hungarica

Tisztelt lakostársunk!

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának döntése értelmében a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat 2019. évi fordulójában a pályázati beadási határidő meghosszabbításra került. A pályázatok benyújtásának módosított határideje: 2018. november 13.

Teljes szöveg »

2018. november 6., kedd - 11:10

Meghívó - Lakossági fórum

Tisztelt lakosság!

Solt Város Önkormányzat 2018. november 14. (szerda) 0930 órai kezdettel lakossági fórum keretében tájékoztatást tart a polgármesteri hivatalban, a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 29/A. § (2) bekezdése értelmében, az alábbi témában: Integrált településfejlesztési stratégia elkészült tervezetének ismertetése.

Az integrált településfejlesztési stratégia tervezete letölthető innen.

A részletekért ide kattintsanak

Teljes szöveg »

2018. november 5., hétfő - 12:40

Meghívó - Rendezvény

Tisztelt lakosság!

Mindenkit szeretettel várunk 2018. november 8-án (csütörtök) 1600 órától Kerekítő énekes-mondókás foglálkozásunkra a Vécsey Károly Könyvtárba!

A foglalkozást vezeti: Gottschallné Keresztély Veronika.

A program ingyenes, szeretettel várjuk babát, anyát, apát, nagyszülőt, nagyobb testvért egyaránt.

A szórólapot ide kattintva tekinthetik meg.

Teljes szöveg »

2018. november 1., csütörtök - 08:30

Tájékoztató - Fúrt és ásott kutak bejelentése

Tisztelt lakosság!

A lakóingatlanoknál lévő, vízjogi engedély nélkül létesült fúrt és ásott kutak bejelentésére vonatkozóan az alábbiak szerint tájékoztatjuk az érintett ingatlanok tulajdonosait.
A jelenleg hatályos vízügyi törvény értelmében a 2018. január 1. napját megelőzően engedély nélkül létesített kutakat a települési önkormányzat jegyzőjénél be kell jelenteni 2018. december 31-ig. A bejelentéshez vízügyi tervező által készített fennmaradási engedélyezési tervdokumentáció szükséges. Font Sándor országgyűlési képviselő úr, a Parlament Mezőgazdasági Bizottságának Elnöke megkeresésünkre azt a felvilágosítást adta, hogy kezdeményezte a törvényi rendelkezés érintett kúttulajdonosok szempontjából kedvező módosítását.
A fentiek figyelembevételével kérem a kutak tulajdonosait, hogy egyelőre – feltételezve a törvényi rendelkezés kedvező módosítását – várjanak a bejelentés megtételével. Amennyiben jogszabály változása megtörténik és az hatályba lép, ismételt tájékoztatást adunk az ügyben.

A polgármester közleményét letölthető formában ide kattintva találják.

Teljes szöveg »

2018. november 1., csütörtök - 08:00

Meghívó - Testületi ülés

Tisztelt lakosság!

Solt Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2018. november 8-án (csütörtök) 1300 órától ülést tart a Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében, melyre tisztelettel meghívom.

A részletekről és a napirendi pontokról ide kattintva tájékozódhatnak.

Teljes szöveg »

2018. október 18., csütörtök - 09:50

Meghívó - Rendezvény

Tisztelt lakosság!

Megméretnek megyénk kiváló pálinkái! A Keceli Pálinka Hetek ad otthont a megyei pálinkák viadalának is. A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat, negyedik alkalommal rendezi meg a megyei kiválóságok versenyét, amely az egy hetes, keceli verseny része. November 10-én 1500 órától a díjátadó ünnepség keretében kapják meg a Bács-Kiskun megyei verseny legeredményesebbjei az elismeréseket.

Szakmai zsűri érzékszervi bírálattal és objektív értékelési rendszerrel megválasztja „Bács-Kiskun megye legjobb szőlőpálinkáját” és a „Bács-Kiskun megye Legeredményesebb Pálinkafőzdéjét”.

A verseny célja a pálinka kulturált fogyasztásának népszerűsítése, a pálinka, mint Hungaricum népszerűsítése határon innen és határon túl. A verseny célja résztvevő pálinkák megmérettetésével, a minőség javítása, a kereskedelmi forgalomban kapható termékek népszerűsítése, valamint a pálinkával kapcsolatos fogyasztói szemlélet pozitív befolyásolása és a kereskedelmi főzdék munkájának elismerése megyénkben. A díjak elnyerői egy éven keresztül viselhetik a kitüntető címet és használhatják termékük népszerűsítésére az elismerést, amelyben a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat, marketingtevékenységével is részt vállal.

A versenyfelhívást ide kattintva tekinthetik meg.

A pálinkaszályzat ide kattintva található.

A részletes programfüzetet ide kattintva olvashatják.

Teljes szöveg »

2018. október 12., péntek - 13:20

Meghívó - Megemlékezés

Tisztelt lakosság!

Solt Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt 2018. október 23-án (kedd) 1300 órára a Vécsey Könyvtár parkjába az 1956-os Forradalom és Szabadságharc 62. évfordulójára és a Magyar Köztársaság 1989. évi kikiáltásának tiszteletére rendezett ünnepi megemlékezésre és koszorúzásra.
A meghívót ide kattintva olvashatják.

Teljes szöveg »

 <<   <   ...   3    4    5    6    7   8   9    10    11    12    13   ...   >   >>