PÁLYÁZATOK


Európai Strukturális és Beruházási Alapok
Széchenyi Plusz

2008. február 20., szerda - 08:20

Tájékoztató az országos népszavazásról!

Tájékoztató az országos népszavazásról!

A Magyar Köztársaság Elnöke 2008. március 9-re országos népszavazást tűzött ki.

A névjegyzék közszemlére tételének időpontja: 2008. február 20-tól február 27-ig. A névjegyzékből való kihagyás, illetőleg törlés vagy a névjegyzékbe való felvétel miatt ezen időszak alatt lehet kifogást benyújtani a helyi választási iroda vezetőjéhez.

A névjegyzékbe történő felvételről szóló értesítőt 2008. február 22-ig kell megküldeni a választópolgároknak.

Ha a szavazás napján a választópolgár külföldön tartózkodik, a Magyar Köztársaság nagykövetségén vagy a főkonzulátuson szavazhat. Ennek érdekében a külképviseleti névjegyzékbe vételét kérheti a lakcíme szerinti illetékes választási iroda vezetőjétől. A külképviseleti névjegyzékbe való felvételt személyesen vagy meghatalmazott útján 2008. február 22-én 1600 óráig, ajánlott levélben pedig úgy lehet kérni, hogy az 2008. február 22-ig megérkezzen a választási irodához.

Ha a választópolgár a szavazás napján lakcímétől távol, de Magyarországon tartózkodik, a lakcíme szerinti illetékes helyi választási iroda vezetőjétől kért igazolással azon település egy kijelölt szavazóhelységében szavazhat, ahol a szavazás napján tartózkodik. Solt városában az igazolással szavazók számára az 1. számú szavazókör (Solt, Béke tér 1.) van kijelölve.

Igazolást személyesen, vagy meghatalmazott útján 2008. március 7-ig, ajánlott levélben pedig úgy lehet kérni, hogy az 2008. március 4-ig megérkezzen a választási irodához.

A mozgásában gátolt választópolgár (Magyarországon) kérésére mozgóurnával szavazhat. Mozgóurna csak írásban kérhető. Mozgóurnát a szavazás napja előtt a helyi választási irodától, a szavazás napján a lakóhelye szerinti szavazatszámláló bizottságtól lehet kérni.

A szavazópolgárok a szavazás napján reggel 600 órától este 1900 óráig adhatják le szavazataikat az illetékes szavazókörökben.

Krausz Henrikné dr. jegyző
Helyi Választási Iroda Vezetője

Vissza »